Virtuell Assistent – hvordan jeg startet min VA-business

Publisert av Mari Vige den

Jobbe som Virtuell Assistent

Kanskje er du der jeg var. På evig søken etter den perfekte jobben hjemmefra. En jobb som gir deg friheten du lengter etter både tidsmessig og økonomisk. En jobb som gir deg muligheten til fleksible dager, til å ta fri når det passer deg og din familie og muligheten til å være hjemme lenger med barna. Eller kanskje du drømmer om et liv på reisefot og ønsker en jobb som er mulig å ta med seg uansett hvor du befinner deg. 

Utfordringen med all informasjonen der ute og alle “mulighetene” er at det er vanskelig å finne ut hva som egentlig er noe å satse på. Hva som bare er tull, og som høres mye bedre ut enn det egentlig er. 

Jeg var der. Jeg søkte i lang tid etter jobber hjemmefra, men syns det var mye rart som dukket opp når jeg søkte. Mange lovet gull og grønne skoger, men til syvende og sist var det ikke noe å satse på. I alle fall ikke som annet enn en spinkel ekstrainntekt. Ikke noe å leve av. 

For meg startet det hele med at den forrige bedriften jeg drev sammen med min mann gikk konkurs. Det er en historie for en annen dag, men plutselig hadde jeg masse tid og jeg måtte finne ut hva jeg skulle gjøre videre. Hva kunne jeg bruke min erfaring til? Og hvordan kunne jeg komme i gang med en annen jobb hjemmefra? Jeg hadde jo allerede kjent på friheten med å styre min egen tid, så det siste jeg kunne tenke meg var en vanlig 8-16 jobb. Kjenner du deg igjen? 

Alt jeg hadde lært og gjort i egen bedrift i mange år måtte da kunne brukes til noe? Det var da jeg tenkte at med min erfaring som “potet” i egen bedrift, så måtte jeg kunne hjelpe andre små bedrifter med noen av de samme oppgavene. Jeg var kjempegira over å ha kommet på noe så smart! 😅Etterhvert fant jeg jo ut at dette ikke var min nye oppfinnelse, men noe som allerede var vel etablert i mange andre land. Bare ikke her i Norge. Nemlig Virtuell Assistent.

Det var gøy å finne ut at det jeg hadde tenkt på hadde et navn. At det var en skikkelig reell mulighet for å kunne jobbe hjemmefra og samtidig skape meg det livet jeg drømte om.

Så jeg gikk i gang med liv og lyst! Lagde nettsiden min, logo og alt det som egentlig ikke er det viktigste i starten. 😉 Jeg googlet og søkte opp alt jeg kunne finne av informasjon om det å jobbe som Virtuell Assistent. Lærte nye ferdigheter og begynte å ta kontakt med kunder. De første kundene fikk jeg gjennom eget nettverk. Og selv om det ikke var de best betalte jobbene eller de oppgavene jeg hadde mest lyst til, så var det en god erfaring. Det viste meg at dette faktisk var mulig. 

Og selv om veien videre var både humpete, full av ikke veldig glamorøse dager og mye hardt arbeid, så har jeg på ganske kort tid bygget en business jeg kan leve av. Min business er fortsatt i en prosess med å utvikles fordi jeg stadig oppdager nye ting og blir ledet inn i nye muligheter. Men det er jo det som er så spennende. 

Det har vært ekstremt lærerikt og en av de mest fascinerende tingene jeg har oppdaget er at det finnes virkelig en egen verden online. En verden av muligheter som jeg ikke visste eksisterte når jeg startet. Det er utrolig spennende, og kunnskapen jeg har fått har virkelig åpnet opp mange dører for meg. Det samme kan du oppleve! 

Kanskje tenker du nå at du også har lyst til å gjøre dette? Men samtidig sitter du der og lurer på hvor du skal starte

Det var akkurat derfor laget jeg denne guiden. Så du skal slippe å ta alle omveiene. Dette er 8 steg du må ta for å komme i gang som Virtuell Assistent. I guiden lærer du ikke alle ferdigheter du trenger som VA, men jeg viser deg skrittene du må ta, og den er et veldig godt utgangspunkt. 

Etter at du har lastet ned denne guiden, vil jeg invitere deg til å bli med i min gratis Facebookgruppe for Virtuelle Assistenter. Nemlig VA-klubben. Der er jeg daglig med tips, råd, inspirasjon og utfordringer. Jeg sender live og svarer på spørsmål. Alt for at du skal ha det fellesskapet og den muligheten som jeg ikke hadde når jeg startet. Jeg kan love deg – det å connecte med andre og ha et sted du kan stille spørsmål – er gull verdt!  Du kan finne VA-klubben HER

Jeg tilbyr også onlinekurs og 1-1 Coaching for deg som virkelig vil komme i gang raskt og uten å surre for mye rundt på egen hånd. Eller om du ønsker hjelp til å ta businessen du allerede har startet til neste nivå. Du kan lese mer om det HER

Sees i VA-klubben, da! Last ned guiden HER 


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *