Jobbe som Virtuell Assistent – selv om du er nybegynner

Publisert av Mari Vige den

Hva er en virtuell assistent?

Finner du deg selv foran PC´en eller med tlf skrollende til langt på kveld i håp om at du skal finne en mulighet til å jobbe hjemmefra? Slippe morgenstress og ettermiddagskaoset? 

Kanskje er du en mamma som vil være lenger hjemme med barna, en student som trenger en ekstrainntekt eller kanskje ønsker du bare å bytte karriere, men er usikker på hvor du kan starte. 

Da kan Virtuell Assistent være noe for deg. Det er ikke mer enn 2-3 år siden jeg oppdaget dette selv, men for en endring det har skapt i mitt liv. Det samme kan du oppleve! 

Å jobbe som VA er fleksibelt, du kan tjene godt og du kan velge selv hvilke tjenester du vil levere. Du utvikler deg enormt og du vil raskt oppdage at det er en hel verden online som du kanskje ikke kjente til. 

Å starte som Virtuell Assistent  er ikke en quick-fix, men en reell mulighet til å skape en levedyktig, stabil inntekt hjemmefra. Din egen business. 

Du kan jobbe som VA på fulltid eller for å skape en ekstrainntekt ved siden av annen jobb. Det er uendelige muligheter når du først entrer denne spennende online-verdenen. 

I bunn og grunn så kan de aller fleste starte som Virtuell Assistent, men du må være villig til å gjøre jobben, gå ut av komfortsonen og kanskje ofre litt netflix i starten for å komme skikkelig i gang.  

Høres det spennende ut? Da skal jeg forklare litt mer om det å jobbe som VA.

Hva er egentlig en Virtuell Assistent? 

Definisjonen på en Virtuell Assistent er: 

En selvstendig næringsdrivende som tilbyr et vidt spekter av administrative tjenester fra et annet sted enn der kundens bedrift holder til.

Internett, og det at de aller fleste bedrifter i dag har en eller annen form for tilstedeværelse på nett, betyr at virtuelle assistenter ALLTID vil være ettertraktet. Å leie inn en VA er attraktivt for kundene fordi de ikke trenger å ta på seg et stort ansvar med fast ansatte. Er du på noens lønningsliste, er du ikke en VA. Kanskje gjør du lignende oppgaver (eller samme oppgaver), men hvis du mangler “selvstendig næringsdrivende” biten, så er det en helt annen jobb.

Virtuell Assistent er egentlig en stor paraply for alt som har med tjenester du utfører eksternt for andre bedrifter. Mange kaller seg ikke for VA, men er i prinsippet det allikevel.

Hva slags type arbeid kan en Virtuell Assistent gjøre? 

Det er nesten ikke grenser for hva en Virtuell Assistent kan gjøre basert på den enkeltes ekspertise og ferdigheter. Det trenger absolutt ikke være kun administrative oppgaver som kanskje mange forbinder med en VA. Her er en veldig begrenset oversikt over hvilke oppgaver du kan tilby som Virtuell Assistent:

 • Kreativ skriving som blogginnlegg, transkribere video til tekst, innlegg til sosiale medier, nyhetsbrev etc. 
 • Administrative oppgaver som kundeservice, eposthåndtering, booking, organsiering av mail eller dokumenter, punsjejobber etc. 
 • Grafisk design
 • Teknisk support
 • Nettsider og kursportaler
 • Planlegge eventer
 • Bokføring
 • Administrere kontoer i sosiale medier

Du finner også mengder av underkategorier innenfor alt det jeg har nevnt nå. Så det finnes nesten ikke grenser for hva du kan gjøre og som bedrifter trenger hjelp til. De aller fleste kan finne noe som kan passe, og det meste kan også læres om du ønsker å begynne med noe nytt. 

Hva må du kunne for å gå i gang som Virtuell Assistent? 

Det er ikke så mye som kreves for å komme i gang som Virtuell Assistent, men noe grunnleggende ferdigheter kan være greit å ha på plass: 

 • Evnen til å kommunisere skriftlig og muntlig på en god måte
 • Litt grunnleggende dataferdigheter (mail, google docs el )
 • Evnen til å lære nye ting
 • Være en problemløser
 • Kunne skrive greit (dette kan jobbes med, men er en viktig ferdighet å mestre)
 • Være serviceinnstilt, utholdende og evne å jobbe under press. 
 • God arbeidsmoral
 • Ha selvinnsikt 

Hvis du har hatt en drøm om å jobbe hjemmefra, kunne styre tiden din selv og være din egen sjef, så har du altså nå foran deg en god mulighet til å starte som Virtuell Assistent. 

Vil du ha mer info og knytte kontakt med andre VIrtuelle Assistenter og nysgjerrige, så kan du sjekke ut VA-klubben på Facebook. Den finner du her: VA-KLUBBEN

I tillegg kan du laste ned min gratis guide som viser deg steg for steg hva som må på plass for å skape et fundament i din nye VA-business. Den finner du her: GRATIS GUIDE


0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *